Fem provinser i södra Thailand lider av översvämningar

södra Thailand –

Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) rapporterar att fem provinser i södra Thailand lider av översvämningar när kraftiga regn fortsätter.

DDPM rapporterar tisdagen den 26 decemberth), från den 22 decembernd till december 26th2023 finns det fem provinser som lider av översvämningar som är Satun, Songkhla, Pattani, Yala och Narathiwat. Det finns totalt 24 distrikt, 92 underdistrikt, 384 byar och 19,624 XNUMX familjer som påverkas.

Av dessa fem provinser har Narathiwat den värsta översvämningen med det högsta antalet familjer som lider, vilket är 16,680 XNUMX familjer totalt.

Fyra personer har rapporterats saknade efter att en båt kantrat under en evakuering under översvämningarna i distriktet Rue Soa, Narathiwat, där en 89 och 63-årig kvinnlig äldre och 2 och 8-åriga pojkar saknas.

Narathiwat-guvernören Mr. Tragoon Toetham inspekterade översvämningsområden i provinserna och hjälpte översvämningsoffer.

Efter regeringsmötet på tisdagsmorgonen åkte även den thailändska premiärministern Srettha Thavisin för att besöka Narathiwat och erbjuda sitt stöd.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.