19 års minne hölls vid Tsunami Memorial Wall i Phuket

Phuket -

Årliga religiösa ceremonier hölls vid Tsunami Memorial Wall i Maikhao för de 19th år till minne av offren för tsunamin 2004 i Phuket.

Tre religiösa ceremonier som var kristendom, buddhism och islam hölls i går morse (26 decemberth) vid Tsunami Memorial Wall i Mai Khao, Thalang till minne av de 19 åren sedan den tragiska tsunamin på Phuket Island och närliggande provinser.

Förutom religiösa ceremonier restes nationella flaggor från 45 länder vars folk var bland offren på ceremoniella platsen. Deltagarna stod stilla i en minut för att minnas offren. Blommor placerades på väggen för att minnas de som förlorades i händelsen.

I Thailand uppgav officiellt släppta siffror från den thailändska regeringen att det fanns 5,078 8,457 bekräftade döda, ytterligare 3,716 XNUMX skadade och XNUMX XNUMX saknade, förmodade döda, alla förlorade i tsunamin. Inofficiella siffror markerar de saknade som betydligt högre och minnesmärken över dem är vanliga i drabbade områden.

Även nu, många år senare, förblir hundratals thailändska tsunamioffer oidentifierade trots stora ansträngningar från kriminaltekniska team för att göra det från Disaster Victim Identification Unit.

Många Andamanska kustprovinser bjöd den 26 december på hyllningar till offren för tsunamin i Indiska oceanen 2004.

Vi här på The Phuket Express ger kondoleanser till offrens överlevande och familjemedlemmar och tar en stund idag för att minnas alla dem vars liv drabbades tragiskt av denna katastrof som, även nitton år senare, fortfarande finns i färskt minne hos många.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.