UPPDATERING: Rysk arresterad på Phukets flygplats som påstås vara inblandad i mordförsök

Phuket -

En rysk man greps på Phukets internationella flygplats efter att han ska ha varit inblandad i mordförsöket på en utländsk man.

Phuket Immigration berättade för Phuket Express att på måndagen (25 decemberth) på morgonen grep de den eftersökte misstänkte, en 53-årig ryss. Han greps vid ankomstområdet till den internationella terminalen och fördes till Cherng Talays polisstation.

Han anklagas för att ha förorsakat en annan person att begå brott genom tvång, hot, hyra, begär som en tjänst eller anstiftan (försök till mord på en rysk man med en pistol).

Phuket Express håller undan namnet på offret som släpptes av Phuket Immigration.

Namnet på den ryske misstänkte och andra detaljer om händelsen avslöjades inte av relevanta tjänstemän förutom att rapportera händelsen i allmänhet till pressen. Den ryske mannen har inte släppt något uttalande till pressen.

Phuket Express noterade att skottlossningen inträffade i Cherng Talay, Thalang eftersom den misstänkte fördes tillbaka till Cherng Talay Police Station istället för att föras till Sakoo Police Station på flygplatsområdet som vanligt.

Liknande artiklar:

En utländsk man sköts i en bil som stod parkerad vid ett kafé vid båtavenyn i Thalang.

En 44-årig rysk man har ådragit sig skador från skott när han satt i en parkerad bil framför ett kafé i Cherng Talay.

En utländsk misstänkt greps på Phukets internationella flygplats efter att en rysk affärsman skadats efter att ha blivit skjuten när han satt i en bil i Cherng Talay på ett lokalt kafé.

En misstänkt Kazakstan har gripits på Phukets internationella flygplats efter att en rysk affärsman skadats efter att ha blivit skjuten när han satt i en bil på ett populärt kafé i Phuket. Den misstänkte mannen har inledningsvis åtalats för övervistelse.

En kazakisk man, misstänkt för att ha skjutit en rysk man som satt i sin bil på ett populärt kafé i Phuket, har nekat till alla anklagelser inklusive uppsåt till mord. En pistol som tros vara vapnet som användes i brottet har hittats i en damm i Cherng Talay, Thalang.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.