UPPDATERING: Brittisk turist- och thaikokare saknas efter att en dykbåt kantrat i Phang Nga

Phang Nga-

Ett sökande har fortsatt efter en brittisk turist och en thailändsk kock efter att en dykbåt kantrat nära en ö i Khura Buri-distriktet.

Vår tidigare historia:

En utlänning och en thailändare saknas fortfarande efter att en dykbåt kantrat i Khuri Buri-distriktet.

Nu till uppdateringen:

Royal Thai Navy Third Area Command sa till Phuket Express att sökandet har fortsatt sedan lördagen (23 december)rd) med både marin- och luftsökning.

En livflotte som tros ha kommit från dykbåten hittades nära ön Tachai i distriktet Thai Mueang, cirka 20 sjömil från händelsen.

De två försvunna personerna har identifierats som en kvinnlig brittisk turist endast identifierad som Valeria och en kvinnlig thailändsk kock vid namn Lamai.

Liknande incidenter nyligen i söder och Pattaya:

Ett sjuttiotal turister evakuerades efter att vatten läckt in i en nattfärja innan den så småningom sjönk nära Ang Thong Island.

Fyra ryssar och en thailändsk reseguide har räddats efter att en båt kantrat i Mueang Phang Nga.

En turistmotorbåt, "Bandaya 19," kantrade nära Bubu Island, cirka 3 km från Satuns Lipe Island, söndag (24 december). Båten transporterade 73 turister, inklusive 3 barn och 4 besättningsmedlemmar.

En katamaran med 29 personer, varav majoriteten var utländska turister, kantrade i kväll, den 23 december 2023, nära Dongtan Beach efter att ha kommit från Koh Larn nära solnedgången. Det var sex lindriga skador.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.