Bästa nationella Thailand-berättelser från den senaste veckan: Många båtar kantrade och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 18 december 2023, till söndagen den 24 december 2023.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!
  1. Domaren i Mukdahan Provincial Court läste domen i det ökända mordfallet "Nong Chompoo" och beordrade Chaiphol Wipha, mer allmänt känd som farbror Phon, till 20 års fängelse och avfärdade anklagelserna mot hans fru, Somporn Labpho eller moster Taen. Farbror Phon har överklagat domen och är för närvarande ute på borgen.
  2. Thailändska nationella medier gav en uppdatering om den senaste bussolyckan på linjen Bangkok-Nathawi, Thap Sakae, Prachuap Khiri Khan, den 5 december. Som ett resultat var det 16 skadade och många skadade rapporterade. Denna incident har orsakat stor diskussion på nätet om transport- och busssäkerhet i Thailand, inklusive när det gäller att säkerställa att förarna får tillräckligt med vila. Detta beror på att polisens faktainsamling verkar peka på att föraren somnade.
  3. Thailändska centrala utredare och relevanta myndigheter inledde en sökoperation på åtta platser i Chonburi, Samut Prakan och Bangkok för att arrestera en taiwanesisk tycoon som påstås ha anlitat en före detta SEAL-instruktör för att försöka döda sin adopterade son och hustru.
  4. Pak Kret-poliser fick en rapport om att en stålskena föll från ett Pink Line-elektriskt tåg på marken vilket orsakade att många bilar och en högspänningsstolpe skadades på Pak Kret-marknaden i Nonthaburi. Som presstid stängdes den del av Pink Line som påverkades av för utredning av relevanta myndigheter och tjänstemän för att fastställa det exakta händelseförloppet som ledde till att järnvägen föll. Lyckligtvis skadades inga personer i denna olycka.
  5. En turistmotorbåt, "Bandaya 19," kantrade nära Bubu Island, cirka 3 km från Satuns Lipe Island, söndag (24 december). Båten transporterade 73 turister, inklusive 3 barn och 4 besättningsmedlemmar.

Detta var åtminstone den femte incidenten med att båten kapsejsade sedan fredagen i Thailand (22 december). Många har involverat utländska turister och båtar som går ut till havs i hårt väder, vilket lett till ett tillslag från myndigheter från marinavdelningen mot små fartyg som går ut i dåligt väder. En köldknäck över Thailand har bidragit till stark vind och vågor och kapsejsningar, säger marintjänstemän.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.