Sjuttiotre turister räddade efter att en motorbåt kantrade i Satun

PRESSMEDDELANDE:

En turistmotorbåt, "Bandaya 19," kantrade nära Bubu Island, cirka 3 km från Satuns Lipe Island, söndag (24 december). Båten transporterade 73 turister, inklusive 3 barn och 4 besättningsmedlemmar.

Marinens 491:a Special Warfare Squadron reagerade snabbt på nödsituationen och räddade alla ombord. Kantringen orsakades av starka vågor, vilket ledde till ett brott i skrovet. Passagerarna, alla iklädda flytvästar, överfördes säkert till en annan motorbåt, "Ploy Siam 559."

Fem passagerare fick skador av att svälja havsvatten, en behövde sys och tio andra fick lindriga skador. De fick sjukvård på Koh Lipes sjukhus och fick sedan återvända till sina boenden.

"Bandaya 19" sjönk kort efter räddningen. Myndigheterna ordnade transport för de räddade passagerarna till Phuket och Lanta Island, för att säkerställa allas säkerhet efter incidenten.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Liknande incidenter nyligen i söder och Pattaya:

Ett sjuttiotal turister evakuerades efter att vatten läckt in i en nattfärja innan den så småningom sjönk nära Ang Thong Island.

En utlänning och en thailändare saknas fortfarande efter att en dykbåt kantrat i Khuri Buri-distriktet.

Fyra ryssar och en thailändsk reseguide har räddats efter att en båt kantrat i Mueang Phang Nga.

En katamaran med 29 personer, varav majoriteten var utländska turister, kantrade i kväll, den 23 december 2023, nära Dongtan Beach efter att ha kommit från Koh Larn nära solnedgången. Det var sex lindriga skador.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.