Phukets största berättelser från den senaste veckan: Upptäck Phuket Countdown och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket och närliggande provinser.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 18 december till söndagen den 24 december 2023.

  1. En 23-årig rysk man greps efter att han hittats vandra omkring med ett svärd på ett känt thaiboxningskomplex i Chalong, Phuket.

Chalong-polisen berättade för Phuket Express att den misstänkte har ett psykiskt problem och att han inte kunde kontrollera sig själv vid den tidpunkten. Det är oklart om den misstänkte kommer att utvisas.

2. En laotisk och en iransk medborgare greps i Phuket efter att de upptäckts vara illegalt vistande utlänningar i Thailand.

De står åtalade för att olagligt ta sig in och vistas i landet utan tillstånd och väntar på att bli utvisade.

3. Trettio kinesiska medborgare greps efter att de hittades illegalt arbetande på en byggarbetsplats i Thalang.

De fick 300 – 600 Yuan per dag (1,500 3,000-XNUMX XNUMX baht) och de visade sig arbeta illegalt på byggarbetsplatsen.

4. Discover Phuket Countdown 2024 kommer att hållas från den 30 decemberth till december 31st i Phukets gamla stadsdel.

På lördagen den 30 decemberth kommer att vara en speciell Lard Yai-marknad och på söndag (31 decemberst) den normala Lard Yai söndagsmarknaden.

5. Ett sjuttiotal turister evakuerades efter att vatten läckt in i en nattfärja innan den så småningom sjönk nära Ang Thong Island.

En utlänning och en thailändare saknas fortfarande efter att en dykbåt kantrat i Khuri Buri-distriktet.

Fyra ryssar och en thailändsk reseguide har räddats efter att en båt kantrat i Mueang Phang Nga.

Den senaste helgen har sett många kapsejsningar i Thailand, mycket av det relaterat till svalare vinterväder och vindar som lett till hårda vågor och havsförhållanden. Thailändska marinavdelnings tjänstemän fortsätter att varna små båtar att stanna på land tills väderförhållandena förbättras.

Det var allt för den här veckan, god jul

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.