Thailändska sjukhus larmades för hälsokris med luftföroreningar

PRESSMEDDELANDE:

(NNT) – Offentliga sjukhus över hela Thailand har instruerats att förbereda sig för en förväntad ökning av andningsproblem, med luftföroreningsnivåer som förväntas stiga under de kommande veckorna. Folkhälsoministeriet utfärdade direktivet som svar på en ökning av ultrafina PM2.5-partikelnivåer i flera områden i Bangkok, inklusive Lat Krabang, Thon Buri, Bang Na och andra, där koncentrationerna översteg 37.5 mikrogram per kubikmeter på Söndag (24 dec).

Permanent sekreterare för folkhälsa Dr Opas Karnkawinpong sa att ett högtryckssystem från Kina förväntas orsaka att föroreningar ackumuleras över Greater Bangkok, Central Plains, norr och nordost. Provinser som sannolikt kommer att påverkas inkluderar Chiang Mai, Chiang Rai, Phayao, Lampang, Udon Thani, Sakon Nakhon och andra.

Sjukhus under folkhälsoministeriet uppmanas att förbereda sig för ökade patientinläggningar på grund av luftföroreningsrelaterade hälsoproblem. Ministeriet påskyndar utbyggnaden av telemedicintjänster för att hjälpa utsatta grupper, såsom barn, gravida kvinnor, äldre, individer med kroniska hälsotillstånd och utomhusarbetare. Luftföroreningar är kända för att orsaka andningssjukdomar, hjärt- och kärlproblem, konjunktivit och hudproblem.

Ministeriet har också inrättat nödcentraler för folkhälsan i Phitsanulok, Nonthaburi, Sing Buri och Samut Sakhon för att förbättra tillgången till sjukvård under denna period. Dessa åtgärder syftar till att mildra hälsoeffekterna av försämrad luftkvalitet i landet.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.