Trettio passagerare överlever efter att busschauffören somnat vid ratten i Chumphon

FOTO: Eak Teen Pee Lang Suan Rescue Team

Chumphon –

Trettio passagerare på en buss från Hat Yai i Song Khla till Ranong har klarat sig undan allvarliga skador efter att en förare somnat vid ratten i Lang Suan-distriktet.

Polisen i Lang Suan underrättades om olyckan på lördagen tidigt på morgonen (23 decemberrd) på huvudvägen Asia 41 i Tha Mapla-distriktet. Räddningspersonal anlände till platsen för att hitta den skadade passagerarbussen som gick från Ranong – Hatyai vid vägkanten.

Femton passagerare som hade ådragit sig olika skador fördes till närliggande sjukhus. Femton andra hade endast fått lindriga skador.

Busschauffören, herr Wancha Raksajan, 48, från Nakhon Si Thammara, berättade för thailändska medier att de reste från Hat Yai i Song Khla på väg till Ranong. Han erkände att han somnade vid ratten innan han plötsligt vaknade och försökte stoppa bussen vid vägkanten.

Polisen i Lang Suan fortsätter sin utredning för ytterligare rättsliga åtgärder.

Liknande olyckor:

Huai Yang-poliser fick en olycksrapport om en buss som kolliderade med träd vid vägkanten på Phetkasem Road, Thap Sakae-distriktet, Prachuap Khiri Khan. 14 skadades och många skadades.

Bilingenjörer, det thailändska departementet för landtransport och relevanta myndigheter utförde en fältinspektion av en buss från Bangkok-Nathawi som hade kraschat in i träden vid vägkanten i Hatwanakorn National Park i Prachuap Khiri Khan. Dödssiffran steg till 15 den 10 december 2023.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.