Sjuttio turister räddade innan färjan sjunker nära öarna i Surat Thani

Surat Thani –

Ett sjuttiotal turister evakuerades efter att vatten läckt in i en nattfärja innan den så småningom sjönk nära Ang Thong-öarna.

Bo Phuts polischef överste Denduang Thongsrisuk berättade för Phuket Express att på fredagen (22 december)nd) på morgonen underrättades de från en nattfärja om händelsen medan färjan reste från Surat Thani till Turtle Island (Koh Tao).

När färjan anlände nära ön Ang Thong började vatten läcka in i färjan efter att starka vågor träffade färjan. Vågorna var upp till tre meter höga under händelsen. Ett 70-tal utländska passagerare evakuerades och säkerheten anlände till land vilket tog ungefär en timme med färjan som slutligen sjönk ner under havet.

Liknande incidenter nyligen i söder och Pattaya:

En utlänning och en thailändare saknas fortfarande efter att en dykbåt kantrat i Khuri Buri-distriktet.

Fyra ryssar och en thailändsk reseguide har räddats efter att en båt kantrat i Mueang Phang Nga.

En katamaran med 29 personer, varav majoriteten var utländska turister, kantrade i kväll, den 23 december 2023, nära Dongtan Beach efter att ha kommit från Koh Larn nära solnedgången. Det var sex lindriga skador.

En turistmotorbåt, "Bandaya 19," kantrade nära Bubu Island, cirka 3 km från Satuns Lipe Island, söndag (24 december). Båten transporterade 73 turister, inklusive 3 barn och 4 besättningsmedlemmar.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.