Fyra ryssar räddade efter att en båt kantrat i Mueang Phang Nga

Phang Nga –

Fyra ryssar och en thailändsk reseguide har räddats efter att en båt kantrat i Mueang Phang Nga.

Nationalparken Ao Phang Nga i Pan Yee-distriktet berättade för Phuket Express att på lördagen (23 december)rd) fick de besked om att en långstjärtsbåt hade kantrat öster om Taluberget i nationalparkområdet.

Fyra ryssar, en man och tre kvinnor, en thailändsk reseledare och en båtkapten hittades flytande i havet. Den kapsejsade longtailbåten hittades i närheten. Alla hade flytvästar på sig. De räddades och fördes säkert tillbaka till landet.

Utredningen av vad som hände pågick vid presstillfället.

Liknande incidenter nyligen i söder och Pattaya:

Ett sjuttiotal turister evakuerades efter att vatten läckt in i en nattfärja innan den så småningom sjönk nära Ang Thong Island.

En utlänning och en thailändare saknas fortfarande efter att en dykbåt kantrat i Khuri Buri-distriktet.

En katamaran med 29 personer, varav majoriteten var utländska turister, kantrade i kväll, den 23 december 2023, nära Dongtan Beach efter att ha kommit från Koh Larn nära solnedgången. Det var sex lindriga skador.

En turistmotorbåt, "Bandaya 19," kantrade nära Bubu Island, cirka 3 km från Satuns Lipe Island, söndag (24 december). Båten transporterade 73 turister, inklusive 3 barn och 4 besättningsmedlemmar.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.