Utlänning och thailändare försvunnen efter att båt kantrat i Khura Buri, Phang Nga

Phang Nga –

En utlänning och en thailändare saknas fortfarande efter att en dykbåt kantrat i Khuri Buri distrikt.

Thai Maritime Enforcement Command Center berättade för Phuket Express att klockan 9:00 på morgonen. på lördag (23 decemberrd) fick de besked från en lokal båt om att en dykbåt kapsejsade nära Torinla Island (Khai Island) som ligger cirka fyra nautiska mil söder om Surin National Park.

Båten fraktade 14 turister som hade avvikit från Thap Lamu-piren i Thai Mueang-distriktet för att dyka nära ön.

En lokal båt har räddat 12 personer som var en kombination av turister och båtbesättningsmedlemmar. En utlänning och en thailändare saknas dock fortfarande. En sökning inleddes av Royal Thai Navy.

Liknande incidenter nyligen i söder och Pattaya:

Ett sjuttiotal turister evakuerades efter att vatten läckt in i en nattfärja innan den så småningom sjönk nära Ang Thong Island.

Fyra ryssar och en thailändsk reseguide har räddats efter att en båt kantrat i Mueang Phang Nga.

En katamaran med 29 personer, varav majoriteten var utländska turister, kantrade i kväll, den 23 december 2023, nära Dongtan Beach efter att ha kommit från Koh Larn nära solnedgången. Det var sex lindriga skador.

En turistmotorbåt, "Bandaya 19," kantrade nära Bubu Island, cirka 3 km från Satuns Lipe Island, söndag (24 december). Båten transporterade 73 turister, inklusive 3 barn och 4 besättningsmedlemmar.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.