TTB Analytics förutspår historisk turismtillväxt i Thailand för 2024

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Ekonomisk prognosbyrå "TTB Analytics" förutspår att 2024 kommer inhemsk turism i Thailand att skapa historia för andra året i rad, med ett uppskattat antal turister som når 292.1 miljoner besök.

En djupare analys avslöjar dock att 2024 kan representera toppen, på grund av att den demografiska strukturen hos den resande befolkningen – åldrarna 25-65 – går in i en nedgångsfas för första gången på över 30 år.

Detta kräver strategisk planering och utveckling av inhemsk turism för att möta utmaningarna. Det pågående "Unseen Thailand"-projektet, som främjar mindre kända destinationer, står inför en kritisk fråga: om dessa nu besökta platser kan behålla sin attraktionskraft och uppmuntra "Revisit Intention."

För att säkerställa hållbar tillväxt inom thailändsk turism, föreslår TTB Analytics flera strategier. Ett tillvägagångssätt är att länka samman naturliga attraktioner för att förstärka och höja befintliga. Den föreslog att man skulle skapa sammanlänkade reseupplevelser i närliggande områden baserat på geografiska, historiska eller kulturella kopplingar, och därigenom skapa övertygande reseberättelser som lämnar ett bestående intryck.

Byrån föreslår också att man främjar "Kulturell attraktion" genom att lyfta fram konstnärliga verk som speglar de olika livsstilarna i olika samhällen, illustrerade genom materiell kultur och drivs av andliga och kulturella övertygelser.

Slutligen rekommenderar TTB Analytics att integrera andra mål i turismen eftersom de flesta resor är för fritidssysselsättning, vilket kan begränsa möjligheten för upprepade besök. Därför kan en kombination av turism med andra specialintressen, såsom Thailands framgångsrika medicinska turism, utöka dragningskraften och driva på ett fortsatt intresse för turism.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.