Thailand välkomnar 26.4 miljoner utländska turister 2023 efter långa nattlivstimmar, med rekordstora inkomster

Nationell-

Den 20 december 2023 avslöjade Sudawan Wangsuphakijkosol, den thailändska turist- och sportministern, offentligt att det kumulativa antalet utländska turister från 1 januari 2023 till 20 december 2023 var 26,455,680 1.1 XNUMX personer, vilket genererade inkomster på mer än XNUMX biljoner baht. .

De fem bästa nationaliteterna som besökte Thailand var malaysiska, kinesiska, ryska, koreanska och indiska. Mer än 104,838 11 malaysiska turister uppges ha besökt Thailand under den senaste veckan, från 17 till XNUMX december, eftersom det var en skollov i Malaysia, sade Sudawan.

Turismministern uttalade offentligt att det fanns positiv feedback från utländska turister angående det längre nattlivet fram till 4:XNUMX i vissa områden som Bangkok, Chiang Mai, Pattaya, Phuket och andra områden.

De relevanta myndigheterna hade samlat in data om de nyligen utökade nöjesdistrikten och övervakade noggrant effekterna av sådana åtgärder, anmärkte Sudawan.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.