Inrikesministeriet funderar över att förlänga nattlivets öppettider i andra provinser

PRESSMEDDELANDE:

Thailands inrikesministerium har upprepat behovet av att utvärdera pilotområdena som tillåter nöjesställen att hålla öppet till klockan 4:XNUMX innan man överväger expansionen till andra provinser eller utökar öppettiderna under nyårsfestivalen.

Anutin Charnvirakul, vice premiärminister och inrikesminister, sa att ytterligare utvärdering behövs för att avgöra om alkoholförsäljningen ska förlängas. För närvarande kan licensierade pubar hålla öppet till 4:XNUMX, men alkoholförsäljningen är begränsad till midnatt enligt alkoholkontrolllagen.

Dessutom sa minister Anutin att han kommer att diskutera med premiärministern om möjligheten att utöka antalet utpekade områden med utökade öppettider för nattlivsställen under nyårsfestivalen. Han underströk att förlängningen av drifttiden kräver samordning med andra myndigheter såsom lokal polis och Narkotikakontrollstyrelsens kontor.

Inrikesministern talade också om otillåten nattdrift av nöjesställen utanför de angivna områdena, särskilt i Maha Sarakham-provinsen. Han betonade att om venues fungerar utanför de tillåtna zonerna och säljer alkohol förbi den angivna tiden, kommer de att ställas inför rättsliga åtgärder. Han försäkrade att befintliga lagar är tillräckliga för att upprätthålla ordning, förutsatt att alla följer och tar ansvar.

På frågan om tidpunkten för bedömningen av denna policy, svarade Anutin att det skulle göras så snart som möjligt, vilket föreslog en tidsram på ett år. Han förklarade att alla ändringar eller upprätthållande av nya lagar kommer att verkställas om de anses vara fördelaktiga och kontrollerbara.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.