Trettio kinesiska medborgare greps för olagligt arbete på en byggarbetsplats i Phuket

Phuket -

Trettio kinesiska medborgare greps efter att de hittades illegalt arbetande på en byggarbetsplats i Thalang.

Phukets turistpolis berättade för Phuket Express att på tisdagen (19 decemberth) poliser från Phukets turistpolis, Thalangpolisen och Phukets arbetsförmedling inspekterade en byggarbetsplats i Baan Pa Krong Cheap, Thep Krasattri sub-distrikt.

Först greps tolv kinesiska medborgare medan 18 andra kineser sprang iväg men greps till slut. De sa att de fördes ombord av en kinesisk chefsarbetare/arbetsledare. De fick 300 – 600 Yuan per dag (1,500 3,000-XNUMX XNUMX baht) och de visade sig arbeta illegalt på byggarbetsplatsen.

De fördes till Thalangs polisstation för att anklagas för att ha arbetat utan tillstånd.

Namnet på byggarbetsplatsen och företaget undanhölls av den thailändska polisen.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.