Thailand leder ansträngningen för sömlös turism med grannländerna

PRESSMEDDELANDE:

Premiärminister Srettha Thavisin har tillkännagett planer på att utveckla en sömlös turism mellan Thailand, Vietnam, Laos och Kambodja, efter ett möte med ledare för de tre länderna, som hölls vid sidan av ett toppmöte i Tokyo som markerar 50 år av Japan-ASEAN-samarbete.

 

I sin diskussion med Vietnams president Vo Van Thuong enades de två ledarna om att återuppta regeringsmöten, och Vietnam föreslog att vara värd för det första mötet i maj nästa år. Ett nyckelämne kommer att vara prissättningsstrategier för ris för att öka inkomsterna för jordbrukare. Võ föreslog samarbetsinsatser för att främja sömlös turism bland Thailand, Vietnam, Laos och Kambodja, vilket gör det möjligt för turister att resa mellan dessa länder utan att behöva separata visum.

 

Srettha träffade också Kambodjas premiärminister Hun Manet och diskuterade inrättandet av ett thailändskt konsulat i Siem Reap för att stödja det växande antalet turister som besöker tempelkomplexet i Angkor Wat.

I samtal med Indonesiens president Joko Widodo bekräftade Srettha Indonesiens köp av 2 miljoner ton thailändskt ris. Denna ökning av risexporten tillskrivs torka och fenomenet El Niño. Widodo har åtagit sig att skicka tjänstemän att träffa Thailands jordbruks- och kooperativminister kapten Thamanat Prompow nästa år för att diskutera framtida handel och samarbete mellan de två nationerna.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.