Ny försäkring föreslås för att förbättra thailändsk turismsäkerhet

PRESSMEDDELANDE:

Regeringen åsidosätter turismavgiften på 300 baht och fokuserar på en omfattande försäkringsplan för utländska turister, som tar itu med säkerhetsproblem. Planen, som föreslagits av turist- och sportministeriet, inkluderar upp till 500,000 1 baht täckning för skador och XNUMX miljon baht för olycksfall.

Premiärminister Srettha Thavisin har gett ministeriet i uppdrag att skapa en försäkring som täcker alla turister i syfte att stärka Thailands rykte som en säker resmål. Regeringens nya tillvägagångssätt ersätter det tidigare avgiftsförslaget och förväntas innebära en större budget än de initialt föreslagna 50 miljoner baht.

Denna satsning följer på upplösningen av Utländska turisters Assistansfond, som tidigare gav olycksfallsersättning till turister. Premiärministern har också betonat behovet av samarbete mellan turist- och sportministeriet och folkhälsoministeriet, tillsammans med ökad tillsyn av den kungliga thailändska polisen över immigrations- och turistpolisen.

Att tillhandahålla heltäckande försäkringar ses som ett avgörande steg för att öka turisternas förtroende, särskilt efter senaste incidenter som lyfter fram säkerhetsfrågor. Thai Hotels Associations ordförande Marisa Sukosol Nunbhakdi har uttryckt sitt stöd för planen och understryker behovet av transparent kommunikation om ersättningsdetaljerna för olika medicinska scenarier.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.