Bästa nationella Thailand-berättelser från den senaste veckan: Nattlivets stängningstider förlängs och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 11 december 2023, till söndagen den 17 december 2023.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!
  1. Vacharaesorn Vivacharawongse, den näst äldste sonen till Hans Kungliga Majestät Kungen av Thailand, besökte Nong Nooch Garden i Pattaya-området.

Han har bott i New York i 27 år och har börjat besöka Thailand igen det senaste året efter en lång frånvaro.

2. Mueang Khon Kaen-poliser undersökte Somluck Kamsings fall, en före detta guldmedaljvinnande amatörboxare, för att ha tagit en 17-årig flicka till ett hotell i Khon Kaen.

Herr Somluck Kamsing, en före detta guldmedaljvinnande amatörboxare, pratade med polisen om anklagelserna om att ha tagit en 17-årig flicka till ett hotell i Khon Kaen.

Somluck har bestämt förnekat anklagelsen och sagt att han inte kände till hennes ålder och påpekade att den minderårige hade varit på en nattklubb som endast tillåter vuxna och påstås ha använt en kopia av ett falskt ID för att komma in.

3. Den thailändska biträdande regeringens talesperson avslöjade offentligt slutsatsen efter regeringsmötet om en 30-dagars viseringsbefrielse för affärsändamål för japanska besökare som gäller från 1 januari 2024 till 31 december 2026.

Japan har potential i olika branscher som den thailändska regeringen strävar efter att främja, inklusive gröna industrier, elfordon, medicinska områden, digitala ekonomier och andra industrier.

4. Den thailändska brottmålsdomstolen, Ratchadaphisek, Bangkok, beslutade att Rukchanok Srinork, en parlamentsledamot i Move Forward, var skyldig till att ha förolämpat den kungliga institutionen enligt § 112 och dömdes till 6 års fängelse utan villkorlig frigivning.

Hon släpptes senare mot 500,000 XNUMX baht i borgen med villkor och lovade att fortsätta att stå upp för förändring i Thailand.

5. Klockan 11, den 30 december 16, genomförde Anutin Charnvirakul, vice premiärminister och inrikesminister, och relevanta myndigheter en fältinspektion i nöjesdistriktet i Khao San Road, Bangkok efter förlängning av det lagliga nattlivets öppettider till 4:XNUMX.

Anutin har sagt att hittills har den lagliga förlängningen av stängningstider för nattliv i vissa områden gått smidigt.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.