Rysk man arresterad för att ha vandrat runt med ett svärd i det berömda thaiboxningsområdet i Phuket

Chalong –

En 23-årig rysk man greps efter att han hittats vandra omkring med ett svärd på ett känt thaiboxningskomplex i Chalong, Phuket.

Chalong-polisen berättade för Phuket Express att de underrättades om händelsen klockan 4. på måndag (30 decemberth) vid Soi Ta-iad. De kom till platsen för att hitta den utländska mannen som höll ett svärd och gick längs vägen. Det tog kort tid för polisen att gripa och gripa den utländska mannen. Ingen skadades och ingenting skadades vilket var bra eftersom området var fullt av utländska turister och lokala invånare vid tidpunkten för händelsen.

Den utländska mannen identifierades av Chalong-polisen som en 23-årig rysk man (The Phuket Express undanhåller hans namn på grund av möjlig psykisk sjukdom för hans privatliv). Chalong-polisen berättade för Phuket Express att den misstänkte har ett psykiskt problem och att han inte kunde kontrollera sig själv vid den tidpunkten.

Phuket Express noterade att Soi Ta-iad har många thaiboxningsgym och att det finns många utlänningar som bor och stannar där.

Det var oklart vilket visum den misstänkte var på och om han eventuellt skulle utvisas eller svartlistad för händelsen, även om polisen noterade att deras första steg skulle vara att skaffa mannen psykiatrisk hjälp.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.