Enkät avslöjar oro över stigande PM2.5-föroreningar

PRESSMEDDELANDE:

En nyligen genomförd undersökning från Suan Dusit University visade att de flesta thailändare är oroade över luftföroreningar av PM2.5. Undersökningen, som involverade telefonintervjuer med 1,123 12 deltagare i hela landet från 15 till 90 december, visade att nästan 2.5 % av de tillfrågade är oroliga för PM48.89, med 41.58 % "ganska oroliga" och XNUMX% "mycket oroliga".

Enligt undersökningen är de främsta upplevda orsakerna till PM2.5-föroreningar förbränning av jordbruksavfall och skogsbränder (79.04 %), fabriker (70.65 %) och byggverksamhet (68.42 %). Respondenterna lyfte fram den återkommande karaktären av skogsbränder och brinnande av jordbruksrester, mänskliga och naturliga bidrag och kontinuerliga byggprojekt som orsaker till att PM2.5-föroreningar är utmanande att hantera.

Pollution Control Departments anti-luftföroreningscenter rapporterade höga halter av PM2.5 över många delar av landet idag (18 december), med den officiella säkra tröskeln i Thailand på 37.6 mikrogram per kubikmeter (μg/m3). Bangkok, Nonthaburi, Nakhon Pathom och flera andra provinser är bland de mest drabbade områdena.

Biträdande regeringstalesperson Kenika Aunjit meddelade nyligen att fler sockerrörsbönder har slutat bränna jordbruksavfall efter ett regeringsbeslut att ge ersättning. Bönder som avstår från att bränna sockerrörsrester får ett bidrag på 120 baht per ton skördad sockerrör.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.