Phukets största berättelser från den senaste veckan: Kranbilskrasch i Patong orsakar stora skador och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 11 december till söndagen den 17 december 2023.

  1. Fyra danska turister har ådragit sig skador efter att en pickup krockade in i deras minivantaxi i Thep Krasattri.

De fyra danska turisterna, alla i samma familj, hade precis anlänt till Phukets internationella flygplats innan olyckan.

2. En rysk man som var bar överkropp och skolös hittades gå runt Phukets internationella flygplats i yr, klättrade upp i butiker, orsakade allmän olägenhet och verkade ha psykiska problem. Han greps senare kort för att få hjälp av vänner.

Vänner till mannen kontaktades så småningom framgångsrikt och ska ha hjälpt mannen att säkert ta sig till sin slutdestination.

3. En kropp som tros vara en manlig utlänning ska ha hittats flytande i havet utanför Karon.

Räddningsarbetarna hittade dock inte kroppen och det rapporterades senare att kroppen flöt iväg.

4. En kranbil kraschade in i minst två elstolpar, två hem och minst sex bilar och fyra motorcyklar innan den fattade eld i Patong. En person har skadats.

CCTV-bilder visar att kranbilen inte verkade kunna ta sig uppför backen innan den rörde sig bakåt.

Varning för grafiskt innehåll i CCTV-filmen nedan.

5. Thailändsk turistpolis fick en försvunnen person från finska föräldrar att de inte kunde kontakta sin son eftersom en anonym person påstods ha utgett sig för att vara en Phuket-polis och bad om 7,000 XNUMX euro för att släppa sin son.

De två förväntas bli utvisade och svartlistade men kan också bli åtalade i Thailand för att felaktigt ha hävdat att de kidnappats av thailändsk polis och utpressats på pengar.

Det var allt för den här veckan, ta hand om dig och var säker!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.