Kvinna greps efter att ha stulit mobiltelefon från tysk turist på Phuket Beach

Phuket -

En kvinna greps efter att ha stulit en mobiltelefon från en tysk turist på en strand i Wichit.

Phukets turistpolis berättade för Phuket Express att på torsdagen (14 decemberth) Van (alias), 25, tysk medborgare, badade i havet i Ao Yon. Hon lade sin iPhone 13 Pro som kostade cirka 30,000 XNUMX baht i sin väska på stranden. Trettio minuter senare upptäckte hon att hennes mobiltelefon hade försvunnit ur väskan medan hon simmade. Hon lämnade därför in en anmälan till Wichit-polisen.

Phukets turistpolis och Wichit-polisen kontrollerade CCTV-bilder på ett hotell nära stranden. De fann att en misstänkt som identifierades som Ms Saw (alias), 24, hade varit nära väskan. Den stulna mobiltelefonen hittades senare hos henne och hon erkände för polisen att hon stulit telefonen från turisten. Hon åtalas för stöld.

Ms Van sa tack till officerarna. Hon är väldigt glad att hennes mobiltelefon snabbt hittades och hon sa att hon säkert kommer att vara tillbaka i Thailand igen.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.