Phuket välkomnar första flyget från Air India

Indien -

Phuket välkomnade det första flyget från Air India, ett nytt direktflyg från New Delhi.

På fredag ​​(15 decemberth) på Phukets internationella flygplats välkomnade ett team av Phuket-tjänstemän under ledning av Phukets guvernör Sophon Suwannarat det första flyget från flygbolaget Air India, ett direktflyg från New Delhi till Phuket.

Guvernör Sophon sa: "Indiska turister är en av Phukets främsta turister. Indianer är också en av nationaliteterna i det nuvarande viseringsbefrielsesystemet. Vi är glada att välkomna fler indiska turister.”

Patsri Permwongsaenee, chef för kontoret för Asien, Sydasien och södra Stilla havet i Thailands turistmyndighet sa: "Det nya direktflyget från 'Air India' erbjuder fyra flygningar per vecka från New Delhi till Phuket med 162 passagerare per flygning."

"Från den 10 novemberth sedan visumbefrielsen var det 5,000 1,000 indiska besökare till Thailand per dag, vilket är 1.5 XNUMX fler per dag än genomsnittet. Sedan början av detta år har det varit XNUMX miljoner indiska besökare i Thailand. I slutet av detta år kommer indiska besökare att generera totalt miljarder baht i turistdollar.”

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.