Försvunnen finsk man hittas i säkerhet i Patong efter att ha förlorat kontakten med familjen i Finland

Phuket -

En försvunnen finsk man i Phuket hittades välbehållen efter att han tappat kontakten med sin familj hemma i Finland, vilket väckte stor oro.

Phukets turistpolis berättade för Phuket Express att på fredagen (15 decemberth) de underrättades från en manlig finsk turist, A (pseudonym) som sa att han kontaktades av en väns familj som bor i Finland för att göra en polisanmälan.

Familjen berättade för A att de inte kunde kontakta sin son som hade besökt Phuket sedan den 6 decemberth , förra veckan. De var rädda att den försvunne mannen kunde vara i fara. Herr A gick med på att göra en polisanmälan eftersom han inte hade sett den försvunne mannen personligen.

Phukets turistpolis gick med på att undersöka och fann att den finska turisten stannade i Patong på torsdagskvällen (14 december)th) och var säker och bra. På polisens uppmaning kontaktade den "försvunna" turisten till slut sin familj i Finland och berättade att han var okej.

Det är oklart varför mannen inte kontaktade sin familj på över en vecka eller varför han tappade kontakten. Namnet på den "försvunna" turisten undanhölls för hans integritet.

Phuket Express noterar att detta inte är ovanligt i Thailand, eftersom ofta saknade turister senare dyker upp bra, särskilt i Pattaya och Phuket. I många fall njöt de helt enkelt av sin semester lite för mycket och tappade kontakt. Herr A tackade polisen för deras hjälp.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.