Tjuv stjäl motorcykel och tillhörigheter värda över en miljon baht från en nyzeeländare i Patong, misstänkt gripen

Patong –

Polisen i Patong arresterade en misstänkt som stal en motorcykel och hans tillhörigheter värda över en miljon baht från en manlig nyzeeländare.

Patongpolisen berättade det för Phuket Express den 8 decemberth, Mr. Ian Kirk, 62, en medborgare i Nya Zeeland, lämnade in en anmälan till polisen. Han berättade för polisen att han hade parkerat sin motorcykel på Phra Baramee Road klockan 2:00 samma dag. Klockan 3:00 hade hans motorcykel försvunnit.

Under motorcykelsätet sa Mr. Kirk att han hade en Samsung-mobiltelefon som kostade 1,200 15,000 US-dollar, tre ringar som kostade 1,500 6,000 US-dollar, en dyr klocka som kostade XNUMX XNUMX US-dollar, sitt motorcykelkörkort och XNUMX XNUMX baht i kontanter.

På torsdag (14 decemberth) Patong-polisen arresterade den huvudmisstänkte Mr. Usoap Khunsurin, 27, från Ranong, i en offentlig park i Wichit. Han beslagtogs av den stulna motorcykeln, tre ringar och klockan. Den misstänkte misstänks för stöld.

Kirk blev upprymd över gripandet av den misstänkte och tackade Patong-polisen för deras hårda och snabba arbete, som framgår av bilderna.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.