Thailands inrikesminister beordrar strängare ID-kontroller på nöjesställen i hela landet

Nationellt —

Vice premiärminister och inrikesminister Anutin Charnvirakul utfärdade en sträng varning till nöjesställen som blivit slappa med åldersverifiering under dagens presskonferens i regeringshuset.

Varningen kommer som svar på en viral berättelse om en olympisk medaljör i thaiboxning, Somluck Kamsing, som anklagades för försök till våldtäkt, i samband med en sexuell förveckling med en 17-årig flicka.

Flickan i fallet ska ha fått tillgång till en nattklubb med hjälp av en bild på ett falskt ID-kort och träffat Mr. Somluck. Hon lämnade senare in ett klagomål till polisen och anklagade den tidigare Muay Thai-fightern som blev boxare för sexuella övergrepp, efter att Mr. Somluck påstås ha tagit henne till ett hotell. Herr Somluck förnekade alla anklagelser.

Herr Anutin sa den 14 december att det är viktigt för nattliga företag att upprätthålla strikt efterlevnad av protokoll för åldersverifiering. Han uppmanade lokaloperatörerna att se till att besökare inte använder falska ID-kort eller de som tillhör sina äldre kamrater för att smygande komma in på nattklubbar.

"Kunder måste visa sina riktiga ID-kort, inte foton på sin telefon,” sa herr Anutin.

Han varnade vidare för att ett kringgående av detta protokoll kan leda till allvarliga konsekvenser. "Ju mer du undviker lagen, desto större är risken att bli visiterad, gripen och åtalad", sa han.

Det är oklart om detta kommer att innebära att turister och utlänningar också kommer att behöva ta med sitt ursprungliga pass eller ID-kort som, även om det tekniskt krävs enligt lag, i praktiken sällan upprätthålls, särskilt i populära turistområden där många turister inte kommer att ta fram sina ursprungliga pass av rädsla för att förlora dem.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka nio år som heltidsboende, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/