UPPDATERING: Taiwanesiska turist- och motorcykeluthyrningsoperatör tackar polisen efter att ha arresterat motorcykeltjuvar i Chalong

Chalong –

En taiwanesisk turist och en motorcykeluthyrningsoperatör tackade Chalong-polisen som lämnade tillbaka en stulen hyrd motorcykel och arresterade tjuvarna inom tre dagar.

Vår tidigare historia:

Polisen grep två misstänkta som stal en motorcykel i Rawai.

Nu till uppdateringen:

Chalong-polisen berättade för Phuket Express på tisdagen (12 decemberth) att Mr. CHEN HONG XI, taiwanesisk medborgare, hyrde en motorcykel av Mr. Narongchai Wangboonkong. Han parkerade motorcykeln framför ett hus på Wiset Road i Rawai. Två misstänkta stal sedan motorcykeln under natten.

CHEN och Narongchai tackade Chalong-polisen efter att de snabbt arresterade och lämnade tillbaka den stulna motorcykeln inom tre dagar.

Mr. CHEN sa att han kommer att bjuda in sina taiwanesiska vänner att besöka Phuket också. Han har förtroende för säkerheten i Phuket och var imponerad av att polisen gjorde ett bra jobb.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.