UPPDATERING: Verkliga misstänkta ger sig efter att ha attackerat mobilapptaxichaufför i Thalang

Thalang –

Två taxichaufförer som attackerade en mobilapplikation taxichaufför i Thalang överlämnade sig till polisen, efter att det avslöjats att den tidigare misstänkte som övergav sig och tog fullt ansvar var en syndabock och inte var inblandad i överfallet.

Våra tidigare berättelser:

En taxichaufför för mobilapplikationer ådrog sig skador efter att han attackerades av flera män när han plockade upp en passagerare på en strandklubb i Cherng Talay, enligt en polisrapport.

Cherng Talay-polisen berättade för Phuket Express att på måndagen (4 decemberth), Mr. Gam (alias), 48, överlämnade sig till polisen. Gam berättade för polisen att han attackerade mobilapplikationen taxichaufför.

Nu till uppdateringen:

Offret har bekräftat för polisen att Mr. Gam, som kapitulerat tidigare, inte är den verkliga personen som attackerade honom. Han var bara en av flera personer som försökte stoppa bråket under händelsen och senare bestämde sig för att ta ansvar av okänd anledning. Polisen fortsatte sin undersökning efter att CCTV avslöjade att Gam var en syndabock och arresteringsorder utfärdades av Phukets provinsdomstol för de två verkliga misstänkta.

På tisdag (12 decemberth) de två efterlysta misstänkta överlämnade till Cherng Talay-polisen. De identifierades endast som herr Dom, 49, och herr Det, 37. De står åtalade för att ha tillfogat kroppsskada och orsakat allvarliga skador. De två misstänkta har nekat till anklagelserna och sagt till polisen att de inte attackerade offret. Polisen trodde dock inte på deras påståenden och lovade att utreda ytterligare.

Cherng Talay-polisen berättade för Phuket Express att de två misstänkta tidigare hade misshandlat en annan mobilapplikationstaxi, en kvinna, i juni i år i Bang Tao, Cherng Talay. De ställdes inför rättsliga åtgärder även vid den tidigare incidenten, även om de exakta påföljderna för den incidenten inte avslöjades för pressen.

Det var oklart om Mr. Gam skulle åtalas för att ha ljugit för polisen att han var ansvarig för händelsen när han inte var det, tillägger The Phuket Express.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.