Thailands turistministerium strävar efter att öka turismen i sekundära städer

PRESSMEDDELANDE:

(NNT) – Ministeriet för turism och sport tittar på främjandet av turism i sekundära städer.

Turism- och sportminister Sudawan Wangsuphakijkosol tillkännagav planer på att förbättra turismen i Thailands sekundära städer. Detta initiativ ligger i linje med premiärministerns policy att bredda turistattraktioner bortom de primära hotspots.

Provinser som Nong Bua Lamphu och Kanchanaburi, rika på intressanta platser, är inriktade på ökad exponering för både lokala och internationella besökare. Ministeriets mål för 2024 är att öka de genomsnittliga utgifterna för turister, som för närvarande ligger på cirka 43,000 9 baht per resa, med en genomsnittlig vistelse på XNUMX dagar.

För att uppnå detta kommer ministeriet att stå värd för olika marknadsföringsaktiviteter, inklusive ljus- och ljudevenemang i sekundära städer. Dessa evenemang är utformade för att uppmuntra turister att förlänga sina vistelser, inte bara i dessa städer utan även i närliggande attraktioner. Beredskapen för boende är nyckeln till denna marknadsföringsstrategi, som inte är begränsad till gränsprovinser.

Till exempel besöker turister från Malaysia ofta inte bara de södra gränsprovinserna utan även Bangkok och norra Thailand.

När det gäller minskningen av kinesiska turister noterade ministern en märkbar minskning i år. Ökningen av besökare från andra nationer kräver dock en förändring av marknadsfokus. Även om det inte finns några aktuella planer på att förlänga politiken för gratis visum, överväger ministeriet att öka vistelsetiden för europeiska turister, med ett 30-dagars besök som för närvarande anses tillräckligt.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.