Rysk man som orsakar allmän olägenhet fängslades kort på Phukets internationella flygplats

Phuket -

En rysk man som var bar överkropp och skolös hittades gå runt Phukets internationella flygplats i yr, klättrade upp i butiker, orsakade allmän olägenhet och verkade ha psykiska problem. Han greps senare kort för att få hjälp av vänner.

Phuket Tourist Assistance Centre (TAC) rapporterar att de underrättades om händelsen på måndagen (11 december)th). Den ryske mannen, som enligt TAC verkade ha psykiska problem, hittades gå runt på insidan och utsidan av flygplatsen desorienterad, bar överkropp och skolös och agerade oberäkneligt.

Vid ett tillfälle klättrade den ryske mannen, vars namn undanhölls för sin integritet på grund av möjliga psykiatriska problem, upp på taket till en butik på 4:anth våningen på flygplatsen som orsakade en scen. Säkerhetsvakter på flygplatsen tillbringade en betydande tid med att locka mannen att komma ner utan incidenter, till slut skaffade de en översättare och gick med på att kontakta vänner till mannen för att få stöd.

Det rapporterades senare av TAC att den ryske mannen hade övernattat på flygplatsen en dag innan och verkade ha antingen missat ett flyg eller haft ekonomiska problem. Vänner till mannen kontaktades så småningom framgångsrikt och ska ha hjälpt mannen att säkert ta sig till sin slutdestination.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.