Polis inblandad efter att tjuv stjäl från turist på stranden i Thalang

Thalang –

Polisen arbetade med att spåra en tjuv efter att ha stulit från en turist som simmade på en strand i Sakoo.

Sakoo-polisen berättade för Phuket Express att de på måndagseftermiddagen (11 december) underrättades om att en tjuv stal en påse med värdesaker från en oidentifierad manlig utländsk turist vid Nai Yan Beach medan han simmade i havet. Efter att turisten kommit upp ur vattnet hade hans väska försvunnit. I hans väska fanns en mobiltelefon, kontanter och hans pass.

Turisten spårade sin mobiltelefon från en GPS-applikation med hjälp av en dator och han upptäckte att hans mobiltelefon var på väg mot Tha Chatchai-området. Han kontaktade omedelbart polisen för att få hjälp. Polisen vid Phuket Checkpoint i Tha Chatchai kontaktades och den misstänktes fordon hittades på väg in i Mai Khao Sub-distriktets administrativa kontor. När den misstänkte såg polisen vände den misstänkte sig om för att fly.

Polisen lyckades få tag i den stulna väskan men den misstänkte sprang iväg. Kontanter i väskan var borta och ingen mobiltelefon hittades, även om passet fanns kvar. Mobiltelefonens plats vid denna tidpunkt visade sig fortfarande vara aktiv i en skog i Mai Khao. Polisen hittade till slut mobiltelefonen och den lämnades tillbaka till turisten.

Turisten har lämnat in en ytterligare anmälan till Sakoo-polisen i hopp om att den misstänkte fortfarande är gripen och att pengarna, vars belopp inte avslöjades, återlämnas.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.