Phuket välkomnar för närvarande 40,000 XNUMX passagerare på flygplatsen per dag

Phuket -

Phuket tar för närvarande emot mer än 40,000 XNUMX passagerare på flygplatsen per dag före nyår.

Phukets turist- och sportchef, Ratchadaphon Oin, berättade för Phuket Express att cirka 40,000 XNUMX passagerare anlände till Phukets internationella flygplats dagligen, både inrikes och internationella. I år var det nio miljoner besökare totalt.

Under långhelgen från 9 decemberth till december 11th det var många thailändska och utländska turister som besökte Phuket. Samtidigt 37:e Phuket-karnevalen 2023 hölls i Patong där många thailändska och utländska turister var intresserade och deltog.

Phukets gamla stadsdel lockar också många turister på grund av attraktioner som Chartered Intersection, Thalang Road och Soi Rommanee.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.