Båtkapten hoppar i havet i Chalong för att undkomma möjliga myteriförsök av besättningsmedlem

Chalong –

En båtkapten hoppade i havet för att fly efter att en besättningsmedlem ska ha försökt attackera honom med en kniv på en båt i Rawai.

Royal Thai Navy Third Area Command berättade för Phuket Express att de underrättades om incidenten tidigare i veckan från den oidentifierade ägaren till en tvåvånings fiskebåt. Båten var på väg från Kata Beach till Chalong.

Båtägaren fick besked från båtkaptenen att när de anlände nära Nai Harn Beach i Rawai försökte en båtbesättningsmedlem attackera båtkaptenen med en kniv. Båtkaptenen hoppade sedan i havet för att undkomma det eventuella myteriförsöket.

Den kungliga thailändska marinen nådde båten innan han fångade båtbesättningsmedlemmen, som inte heller omedelbart identifierades av myndigheterna. Båtkaptenen hittades inte i närheten på grund av att som sagt simmat till land och ringt ägaren. Båtbesättningsmedlemmen fördes till Chalongs polisstation för ytterligare rättsliga åtgärder.

Det var oklart vad som orsakade händelsen.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.