Phukets största berättelser från den senaste veckan: Kungen och drottningen besöker Phuket och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 4 december till söndagen den 10 december 2023.

  1. Thailands premiärminister Srettha Thavisin anlände till Patong under den gångna helgen och inspekterade säkerhetsövningar.

Konsuler och honorärkonsuler baserade i Phuket från åtta länder som Nederländerna, Mexiko, Mongoliet, Ryssland, Kina, England, Frankrike och Finland anslöt sig till evenemanget.

2. En brand har förstört en lyxrestaurang som ägs av en utlänning i Thalang med många miljoner bahts skadestånd, säger Thalang-polisen.

Då var det många utländska kunder som åt mat men som tur var lyckades de fly från restaurangen utan några skador.

3. Hans kungliga majestät kung Maha Vajiralongkorn och hennes kungliga majestät drottning Suthida Bajrasudhabimalalakshana presiderade över den 35:e Phuket King's Cup-regattan.

Hennes kungliga majestät Queen Suthida deltog i övningsracing i IRC Zero-klassen på kölbåten THA72.

4. Phuket Immigration inspekterade en frisörsalong i Patong efter att en orolig medborgare informerat dem om att det påstås ha arbetat en utlänning där illegalt.

Personal på frisersalongen berättade för polisen att bilden som de fick på nätet var ett gammalt foto. Det var en utlänning som jobbade på frisersalongen tidigare, erkände de.

5. Den årliga Patong-karnevalen pågår för att markera början på Phukets turismhögsäsong.

Den årliga Patong-karnevalen syftar till att öka turismen och ekonomin för både thailändska och utländska turister.

Det var allt för den här veckan, ta hand om dig och var säker!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.