Fyra danska turister skadade efter minibuskrasch i Thalang

Thalang –

Fyra danska turister har ådragit sig skador efter att en pickup kraschade med deras minivantaxi i Thep Krasattri.

Thalang-polisen underrättades om olyckan klockan 9:30 på måndagen (11 decemberth) på Mueang Mai – Paklok Road. Polis, räddningspersonal och Phuket Express anlände till platsen för att hitta den skadade minivanen vid vägkanten.

Fyra danska turister i samma familj var passagerare i minivanen och hade ådragit sig skador som endast identifierades som MRS. SANNE, 47, MR. JOAKIM, 55, MR. PAUL, 15 och FRÖKEN AGNES, 13. De fördes alla till ett närliggande sjukhus.

I närheten hittade räddningsarbetare den skadade pickupen vars förare endast identifierades av polisen som Mr. Sonthaya, 59, som också hade ådragit sig skador.

Minivansföraren identifierades av polisen endast som Mr. Kittisak, 23. Han berättade för polisen att de kom från Phukets internationella flygplats på väg till Ao Po-piren i Paklok. Lastbilen kom från motsatt körfält. Pickupen försökte köra om ett annat fordon i samma körfält men kraschade in i minivanen istället.

Thalangpolisen fortsätter sin utredning för ytterligare rättsliga åtgärder.

Detta kommer samma vecka som två indiska turister omkom i en annan taxiolycka med minivan i södra Thailand.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.