Valhaj i Krabi hittades strandad, obduktion avslöjar dödlig båtpropellerskada

Krabi—

Klockan 6:35, den 9 december 2023, avslöjade Thai Marine and Coastal Resource (MCR) tjänstemän offentligt ett obduktionsresultat av resterna av en valhaj strandad på Koh Pa Hu Sia, Mueang, Krabi, den 8 december.

MCR-tjänstemän utförde en obduktion efter att lokala invånare rapporterat att de hittat en valhaj strandad på Koh Pa Hu Sia. Resterna av valhajen var en uppvuxen hona Rhincodon Typus med tidigare god hälsa.


Valhajens högra huvud hade dock ett allvarligt sår som antogs vara skadat av en stor båtpropeller. Vidare rapporterades det av MCR-tjänstemännen att en 40 cm svart plastpåsrest hittades inne i magen.

Den exakta dödsorsaken var enligt uppgift från båtpropellern som gjorde att valhajen dog omedelbart. MCR-tjänstemännen skulle undersöka ytterligare i ett laboratorium och göra sig av med kvarlevorna i det lokala området.

Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.