Två indiska män dör efter minivanskrasch i Chumphon, Thailand

Chumphon –

Två indiska män dog medan fyra andra indiska medborgare har ådragit sig skador efter att en minibuss på väg från Hat Yai på väg till Bangkok kolliderade med en lastbil i Chumphon.

Tha Sae-polisen underrättades om olyckan klockan 1:00 på lördagen (9 decemberth) på Petch Kasem Road i Na Kra Tam, Tha Sae-distriktet.

Räddningstjänsten kom till platsen för att hitta en lätt skadad lastbil på vägen. Lastbilschauffören, Mr. Kraisorn Klinsawang, 32, som inte skadades, väntade på platsen på polisen.

Den skadade minivan hittades vält i ett dike utanför vägen. Två personer hittades döda i minivanen som endast identifierades som MR. NANDALAL, 25, och MR. MOHAMED, 28, båda indiska medborgare.

Fem andra personer ådrog sig skador som var fyra indiska turister och minibussföraren Mr. Niroj Kongsuk, 50, från Nakhon Si Thammarat. De fördes alla till ett närliggande sjukhus. Tre indiska medborgare skadades inte.

Tha Sae-polisen sa att minivanen bar tio indiska turister från Hat Yai i Songkhla på väg till Bangkok. När minivanen kom till olycksplatsen var lastbilen i höger körfält för att ta en U-sväng. Minivanen, som kom bakifrån, kunde inte stanna innan den kraschade in i lastbilen och tappade kontrollen.

Tha Sae-polisen fortsätter sin utredning för ytterligare potentiella rättsliga åtgärder från och med presstid.

Detta är inte den första minivansolyckan i Thailand där utländska turister är inblandade.

Till exempel:

I november, flera utländska turister skadades i en minivansolycka på Patong Hill som vi rapporterade här.

I mars, flera franska turister skadades när en minibuss välte i Kamala.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.