Thailand firar att Songkran officiellt blir ett av UNESCO:s immateriella kulturarv

Nationell-

Klockan 6, den 00 december 7, presiderade Mr. Srettha Thavisin, Thailands premiärminister, Songkran-firandet av att bli officiellt erkänd som UNESCO:s immateriella mänsklighetens kulturarv på stadens torg, Bangkoks stadshus.

Den thailändska premiärministern välkomnades med en lång trumparad och folkmassor som tog bilder med honom. Songkran-paraden fick Anntonia Porsild, Årets Miss Songkran och andra kändisar att representera Songkran som mänsklighetens immateriella kulturarv på UNESCO.

Anntonia Porsild är en dansk-thailändsk modell och skönhetsdrottning som kröntes till Miss Supranational 2019 och Miss Universe Thailand 2023.
Srettha inledde firandet med ett tal om Songkran-traditionerna från generation till generation med marknadsföringsåtgärder för att öka medvetenheten och värdet av thailändska traditioner som mänsklighetens immateriella kulturarv.


Dessutom kommer det inte att finnas någon diskriminering mot raser, språk, kön och religioner för att delta i Songkran-festivalen i Thailand. Det kommer också att föra människor över hela världen till Thailand vilket kommer att generera inkomster och stimulera den thailändska ekonomin med en bra nationell image, sa Srettha.

Srettha hävdade offentligt att den thailändska regeringen kommer att gå vidare med att på allvar representera "Soft Power" i Songkran-festivalen under hela april 2024, med andra festivaler förutom att spela vatten som musik, mat, konst och kultur. Han sa att ingen som inte ville bli träffad av vatten inte skulle bli det, utan att gå in på detaljerna, samtidigt som han sa att festivalen skulle fokusera på traditioner och kultur kontra vilda vattenstrider.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka nio år som heltidsboende, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/