Uppdatering: Thailändska ingenjörer undersöker faktorerna bakom en dödlig busskrasch i Prachuap Khiri Khan som dödade 16 personer

Prachuap Khiri Khan—

Den 5 december 2023 utförde bilingenjörer, det thailändska departementet för landtransport och relevanta myndigheter en fältinspektion av en buss från Bangkok-Nathawi som hade kraschat in i träden vid vägkanten i Hatwanakorn National Park i Prachuap Khiri Khan.

Läs om de senaste nyheterna om bussen som kolliderade med träden vid vägkanten och krävde 16 liv och många skador.

Ingenjörsteamen undersökte grundligt vägförhållandena längs busslinjen, tecken på bromsning på bussens hjul, gatlyktor och andra relaterade faktorer.

Teamet av expertingenjörer från relevanta myndigheter höll på med utredningar, efter inspektionen skulle de analysera bevisen och data ytterligare för att fastställa den exakta orsaken till olyckan.

När det gäller bussens hastighet under olyckan rapporterades det av ingenjörsteamen att det var 88 km/timme vilket var under den lagliga hastighetsgränsen, men andra faktorer skulle anses vara en sådans om föraren slumrade till under körning.

Vid presstillfället var föraren i allvarligt tillstånd och kunde inte ge några detaljer till polisen.

Samtidigt uttryckte Radklao Inthawong Suwankiri, biträdande talesperson för premiärministerns kansli, kondoleanser till offrens familjer och vänner för den tragiska olyckan.

Mrs Radklao sa:

"Den thailändska regeringen har alltid lagt vikt vid trafiksäkerhetskampanjer, oavsett om det är under långa semestrar eller inte. Dessutom har det thailändska transportministeriet strikta åtgärder för att minska antalet dödsfall under långa semestrar. Till exempel måste alla bussar installera en GPS för att övervaka förarnas beteende och regelbundet underhålla fordonen."

"Den thailändska regeringen skulle införa en ny lag om höjden på fordon som inte får vara mer än 4 meter höga innan den helt förbjuder dubbeldäckare bussar om mindre än 5 år”, avslutade Radklao.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.