Thai immigration utreder illegal utlänning som påstås arbeta på frisörsalongen i Patong

Patong –

Phuket Immigration inspekterade en frisörsalong i Patong efter att en orolig medborgare informerat dem om att det påstås ha arbetat en utlänning där illegalt.

Phuket Immigration berättade för Phuket Express att på onsdagen (6 decemberth) de och tjänstemän från Phuket Employment Office inspekterade en frisörsalong i Soi Saen Sabai. Inspektionen kom efter att Phuket Immigration underrättades av en orolig medborgare via en onlinekanal att det fanns en utlänning som påstås ha arbetat illegalt på frisörsalongen.

När de kom till frisersalongen hittade de två thailändska medborgare som klippte hår åt kunder. Det fanns inga utlänningar som arbetade.

Personal på frisersalongen berättade för polisen att bilden som de fick på nätet var ett gammalt foto. Det var en utlänning som jobbade på frisersalongen tidigare, erkände de. Utlänningen greps dock för att ha arbetat illegalt.

Frisersalongen har renoverats som nu ser annorlunda ut än det gamla fotot. Nu finns det bara två thailändska arbetare på frisörsalongen och inga utlänningar arbetar där, sa de.

Phuket Express noterar att frisörer är skyddade yrken i Thailand och ett arbetstillstånd och visum är inte tillgängligt för utlänningar för detta jobb.

Relaterade artiklar:

En jordansk man greps i Patong efter att han befanns tillhandahålla en frisörtjänst till utländska kunder, vilket är en skyddad sysselsättning endast för thailändare.

En egyptisk man och en kvinnlig thailändsk ägare greps på en frisörsalong i Patong.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.