Thailands regering avslöjar omfattande åtgärder för att hantera skogsbränder och luftföroreningar

Nationell-

Den 6 december 2023 avslöjade Traisulee Traisanakul, sekreteraren för den thailändska inrikesministern, offentligt policyer för att förebygga och lösa problem med skogsbränder, smog och PM 2.5-rök föreslagen av Anutin Charnvirakul, Thailands vice premiärminister. Minister och inrikesminister, till provinsguvernörer.

Under den kalla torkan varje år har Thailand ett pågående problem med luftföroreningar som överskrider standarder i många områden, särskilt i 17 provinser i norra och Bangkok-områdena.

Luftföroreningar som skogsbränder, smog och PM 2.5-rök beror på både naturliga och mänskliga orsaker som samlar dammpartiklar i hög densitet och påverkar miljön och människors hälsa.

Därför gav Anutin instruktioner till Provincial Disaster Prevention and Mitigation Directorate att använda teknik för att informera allmänheten grundligt och effektivt om luftföroreningsproblem. Relevanta myndigheter med inblandade myndigheter måste strikt tillämpa lagen om industrifabriker, transporter och andra relaterade faktorer för att kontrollera luftkvaliteten, sa Traisulee.

Istället för att bränna jordbruksavfall föreslog Anutin en kampanj för att använda dem i mervärde, kolfri bearbetning, som att använda mikroorganismer för nedbrytning och plöjning.

Traisulee tillade att Anutin betonade att utarbeta lyhörda planer för olika fall och att uppdatera informationen i högriskområden som skogar, jordbruksområden, lokala samhällen och resursinformation. De relevanta teamen måste vara stationerade i anvisade områden för att patrullera och förhindra illegal eldning.

Slutligen skulle proaktiv kommunikation via olika plattformar vara en bra källa för att informera lokalbefolkningen om pågående luftföroreningsproblem som orsakar hälsoproblem och påverkar miljön, och straff för brott mot lagen, avslutade Traisulee.

En framstående läkare som hade kämpat för att Thailand skulle lösa pågående luftföroreningsproblem gick nyligen bort, bara 29 år gammal, i cancer, leder till ett förnyat fokus på att stoppa luftföroreningar.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.