Sond beordrad till incidenten med thailändska turisters polisuniform

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Polischefen Pol Gen Torsak Sukvimol har beordrat en utredning av en video som visar en kinesisk turist iklädd thailändsk polisuniform, med en skenbar officer som hjälper honom.

Den kungliga thailändska polisens talesman Pol Lt Gen Achayon Kraithong tillkännagav en undersökning för att fastställa videons ursprung och deltagare.

Pollöjtnant Achayon uppgav att den pågående utredningen, som förväntas avslutas inom kort, kommer att avgöra om några lagliga eller regulatoriska överträdelser har inträffat. Han betonade betydelsen av att upprätthålla den thailändska polisstyrkans integritet och varnade turister från att bära polisuniformer eller begära otillåten service från poliser.

Incidenten, som först uppdagades av en Facebook-användare, har gjort jämförelser med ett tidigare fall som involverade otillåtna VVIP-tjänster som tillhandahållits av vissa thailändska tjänstemän till en kinesisk turist. Den tidigare händelsen hade lett till en utredning av fyra poliser.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.