Tragisk busskrasch i Prachuap Khiri Khan krävde 14 liv, flera skador rapporterade

Prachuap Khiri Khan—

Klockan 1 den 00 december 5 fick Huai Yang-poliser en olycksrapport om en buss som kolliderade med träd vid vägkanten på Phetkasem Road, Thap Sakae-distriktet, Prachuap Khiri Khan. 2023 skadades och många skadades.

Räddningsteamen rusade till olycksplatsen och hittade en bussbuss från Bangkok-Nathawi som kraschade på vägkanten i svårt tillstånd. Räddningsteamen evakuerade de överlevande passagerarna och utförde första hjälpen innan de överfördes till sjukhusen Thap Sakae och Prachuap Khiri Khan.

Inledningsvis sa relevanta tjänstemän att det fanns 49 passagerare och busspersonal på bussen. Händelsen inträffade i Hatwanakorn nationalpark i Prachuap Khiri Khan när bussen plötsligt kraschade in i träden vid vägkanten, vilket resulterade i 14 dödsfall och många skador, sade räddningsteamen.

Poliserna lovade att undersöka den exakta orsaken till händelsen för vidare rättslig behandling.

Vid presstid var den exakta orsaken till olyckan under utredning och namnen på de avlidna hade inte offentliggjorts för allmänheten eftersom relevanta myndigheter behövde kontakta offrens familjemedlemmar.

Denna olycka inträffade bara några dagar efter att en bussolycka i Bangkok skadade arton fordon och skadade fyra personer, leder till uppmaningar från bussbolaget för att förbättra säkerhetsrutinerna.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

 

Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.