Bästa nationella Thailand-berättelser från den senaste veckan: Songkran-festivalplaner och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 27 november 2023, till söndagen den 3 december 2023.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

  1. Thailändska och kinesiska tjänstemän träffades nyligen för att ta upp oro som härrörde från en kinesisk film som skildrade Thailand negativt, vilket orsakade oro bland kinesiska turister.

Ambassadör Han Zhiqiang svarade positivt och försäkrade att Thailand förblir ett populärt resmål för kinesiska turister och uttryckte förtroende för att denna incident inte skulle påverka deras förtroende.

2. Thailändska utredningsmän inledde en sökoperation vid en stor illegal spelhåla på ett hotell i Ngamwongwan-området, Nonthaburi, enligt brottmålsdomstolen.

Utredningspoliser tog tag i 26 kinesiska medborgare och 23 thailändska anställda i spelhålan innan de eskorterades till Rattanathibets polisstation.

3. Hans kungliga majestät, kung Vajiralongkorn, utsåg en tidigare premiärminister i Thailand, general Prayut Chan-o-cha, till en ny privat rådsman med verkan från och med idag.

General Prayut är för närvarande Thailands 19:e valda privatrådsmedlem.

4. Mr. Suriya Juangroongruangkit, den thailändska transportministern, avslöjade offentligt den första dagen av den nya 20-bahts elektriska tågresan på lila och röda linjer med hjälp av EMV-kort för att minska plattformsoberoende transportpriser.

Priserna är satta till 20 baht på anslutningslinjerna mellan MRT Purple Line: Tao Poon – Khlong Bang Phai, och Red Line: Bang Sue-Rangsit och Bang Sue-Taling Chan.

5. Paetongtarn Shinawatra, ledaren för det nuvarande thailändska regeringspartiet, Pheu Thai, avslöjade en plan idag, den 1 december 2023, som chef för Thailands kommitté för mjukkraftutveckling för att göra Songkran till en månadslång festival över hela Thailand från 2024.

Planen, kallad World Water Festival, skulle flytta firandet från officiellt bara tre dagar till hela månaden. Men hon klargjorde senare att detta skulle innebära kulturella fester och dekorationer, inte ett månad långt vattenkrig. Händelserna skulle vara spridda över alla provinser, men för det mesta skulle vattendagar förbli bara tre dagar i de flesta områden.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.