Idag är det fars dag i Thailand

Nationellt —

Idag, den 5 december, markerar en dag av särskild betydelse för Thailands folk – det är fars dag, firas för att hedra den avlidne, store kung Bhumibol Adulyadej, vars födelsedag infaller detta datum.

Även om den älskade monarken gick bort 2016, lever hans arv vidare, och Fars dag är fortfarande ett omhuldat tillfälle för thailändare att uttrycka sin tacksamhet och kärlek till sina fäder.

Kung Bhumibol, allmänt vördad som "Nationens fader", styrde Thailand i 70 år utan motstycke och vägledde landet genom tider av både medgång och motgång. Hans visdom, medkänsla och orubbliga engagemang för sitt folks välbefinnande gav honom den djupaste respekten och beundran från thailändare över hela landet.

Under sin regeringstid initierade kung Bhumibol många utvecklingsprojekt som syftade till att förbättra livet för vanliga thailändare. Hans självförsörjningsfilosofi, känd som den "nya teorin", uppmuntrade landsbygdssamhällen att bli självförsörjande på livsmedelsproduktion och resursförvaltning, vilket ledde till betydande framsteg inom jordbruk och hållbara levnadsmetoder.

Än idag fortsätter kung Bhumibols arv att forma Thailands utvecklingsbana. Hans läror och principer är fortfarande djupt inbäddade i det thailändska samhället, vilket inspirerar individer och samhällen att arbeta tillsammans mot en ljusare framtid.

När Thailand firar fars dag samlas familjer för att hedra sina fäder och uttrycker sin kärlek och uppskattning genom uppriktiga gester och meningsfulla interaktioner. Många thailändare bär också gula skjortor, färgen förknippad med måndag, kungens födelsedag, som en symbol för respekt och tacksamhet.

Observera att regeringskontoren, inklusive Immigration, kommer att vara stängda den 5 december med anledning av tillfället. Försäljning av alkohol är inte förbjuden denna dag.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka nio år som heltidsboende, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/