Thailand intensifierar Anti-Counterfeit Drive

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Handelsminister Phumtham Wechayachai har tillkännagivit ett tillslag mot försäljning av förfalskade märkesvaror online, vilket understryker vikten av att ta itu med intrång i äganderätt, vilket kan skada Thailands internationella rykte.

Enligt Phumtham har Department of Intellectual Property (DIP) fått i uppdrag att utbilda små och medelstora företag om att patentera sina produkter för skydd mot imitation. Byrån planerar också att marknadsföra fler GI-produkter (geografisk indikation) för att dra nytta av Thailands mjuka makt globalt.

DIP:s generaldirektör Vuttikrai Leewiraphan presenterade ett kommande samförståndsavtal mellan 30 upphovsrättsinnehavare och tre ledande onlineplattformar – Lazada, Shopee och TikTok Shop. Avtalet förväntas stärka kampen mot piratkopiering och möjliggöra direktrapportering av överträdelser.

DIP samarbetar också med Facebook för att utveckla verktyg för att identifiera och ta bort förfalskade produkter, i syfte att ta itu med upphovsrättsbrott på plattformen.

Hittills har 960 föremål som bryter mot upphovsrätten tagits bort från dessa plattformar.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.