Phukets största berättelser från den senaste veckan: Premiärminister besökt och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 27 november till söndagen den 3 december 2023. 

  1. En försvunnen rysk man hittades död efter en trafikolycka i Karon.

Polisen i Phuket uttryckte sina kondoleanser till den avlidnes vänner och familj.

2. Phukets turistpolis inspekterade en resemonter i Patong efter att de informerats av oroliga medborgare om att en ryss påstås arbeta olagligt med att sälja resepaket.

Polisen hittade dock ingen utlänning som sålde resepaket vid turnémontern men sa att de skulle hålla ett öga på den aktuella montern.

3. En kinesisk kvinna greps efter att hon hittades olagligt och begärde pengar från människor i Patong.

Thailändska myndigheter har slagit till mot utländska tiggare över hela kungariket.

4. En rysk kvinna greps på Phukets internationella flygplats för påstådda bedrägerier och import av falsk information till datorsystem.

Hon fördes till Cyber ​​Crime Investigation Station för ytterligare rättsliga åtgärder.

5. Thailands premiärminister Srettha Thavisin anlände till Patong under den gångna helgen och inspekterade säkerhetsövningar.

Säkerhetsövningarna syftade till att förbättra förtroendet och säkerheten för turister och invånare i Phuket. 

Det var allt för den här veckan, ta hand om dig och var säker!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.