Panipak vinner ytterligare ett guld i World Grand Prix

FOTO: Taekwondo Association of Thailand

PRESSMEDDELANDE:

Den thailändska atleten Panipak "Tennis" Wongpattanakit har segrat i World Taekwondo Grand Prix 2023 och lagt till ytterligare en guldmedalj till sin imponerande samling.

Tävlingen som hölls i Manchester, England, såg den thailändska Taekwondo-stjärnan gå ut som segrare i kategorin 49 kg och besegra Spaniens Adelina Serrano Iglesias med 2-0 (5-2, 5-2) i den sista omgången.

FOTO: Taekwondo Association of Thailand

Denna senaste prestation ökar Panipaks totala guldmedaljer vid World Taekwondo Grand Prix-evenemang till 12, vilket är det högsta antalet för någon kvinnlig idrottare. Den 26-årige thailändska mästarens medaljhämtning inkluderar prestigefyllda utmärkelser från OS 2020 och Asiatiska spelen 2022.

FOTO: Taekwondo Association of Thailand

Premiärminister Srettha Thavisin har gratulerat Panipak till hennes senaste seger och uttryckt sin uppskattning för hennes bidrag som en säsongspresent till nationen.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.