Natapanu Nopakun, välkänd talesman för Thailand på engelska, går bort

Thailand-

I extremt sorgliga nyheter, Kanchana Phattharachoke, generaldirektören för det thailändska informationsdepartementet och talespersonen för utrikesministeriet har meddelat att den biträdande generaldirektören för informationsdepartementet och biträdande talespersonen för utrikesministeriet Natapanu Nopakun plötsligt gick bort efter att ha kämpat mot en hemlig sjukdom privat under en tid.

Ytterligare ett uttalande från relevanta myndigheter om hans bortgång väntas senare denna vecka, med den enda information som för närvarande släpps är att Nopakun gick bort den 4 december 2023, plötsligt av en hemlig privat sjukdom.

Natapanu var mest igenkänd för de flesta utlänningar som ett dagligt ansikte för expats och turister i Thailand under Covid-19-krisen i Thailand, och ledde de dagliga genomgångarna från 2020-2022 på engelska från Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) och tillhandahåller regelbundna uppdateringar om alla ändrade regler och policyer.

Han fick ett utbrett och regelbundet beröm för sina genomgångar, klarhet och medkännande uppträdande.

Från hans LinkedIn-profil, Natapanu var en senior thailändsk diplomat med över 27 års erfarenhet av bilateral, multilateral och ledning.

Natapanu hade tidigare positionen som rådgivare till den thailändska ambassadören och den permanenta delegationen för Thailand Han var vid FN i Genève, Schweiz 2012-2016 och har haft diplomatiska befattningar i Washington, DC, USA och Phnom Penh, Kambodja.

Dessutom har Natapanu fungerat som tolk och föredragande av officiella tal för tre thailändska premiärministrar och även fungerat som samordnare för utrikesministeriet i regeringshuset 2008-2011.

Han var en ivrig anhängare av utländska ex-pats i Thailand, konstaterar TPN Media, och deltog regelbundet i genomgångar och möten med olika organisationer och samhällen som syftade till att lösa problem och öka kommunikationen för denna gemenskap.

Förlusten är betydande för både ex-pat-gemenskapen och naturligtvis den thailändska informationsavdelningen och utrikesministeriet Vila i frid och våra kondoleanser till hans vänner och familj från hela TPN Media.

Alla bilder är från Natapanu Nopakuns Twitter.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka nio år som heltidsboende, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/